Monday, March 12, 2012

Õpetajate streik 7.-9. märtsil

Üleriigiline õpetajate streik toimus 7.-9. märtsil 2012. Vastavalt õpetajate otsustele toimus streik haridusasutustes üks kuni kolm päeva. Streik oli üleriigiline, hõlmates õpetajaid kõigis maakondades.
Järvamaal ei toimunud 7.-9. märtsil õppetööd üheteistkümnes haridusasutuses. Kaasa arvatud Türi Põhikoolis. Türi Põhikooli   kollektiiv palus lastevanematel lapsi võimalusel mitte kooli saata. Selleks, et õpilased õppetöös maha ei jääks, lisasid õpetajad e-kooli iseseisvad ülesanded.
Esitasin seoses õpetajate streigiga mõned küsimused õpetaja Aili Avile. Õpetaja Avi sõnul streigivad õpetajad, sest riik ei täida oma lubadusi, mis ta on andnud ning annab pidevalt sama palga eest lisaülesandeid. Avi teadis samuti öelda, et 7. märtsi hommikul väljub buss Türi Põhikooli õpetajatega Tallinnasse meeleavaldusele ja samal päeval toimub Paides kohtumine haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksooga.
Samuti esitasin küsimusi õpilastele, kelleks olid Johanna Kalda ja Brita Puusemp. Neile mõlemale meeldis streigi juures see, et kooli ei pidanud minema. Samuti nõustusid nad mõlemad sellega, et õpetajad peaksid rohkem palka saama. Brita põhjendas seda sellega, et õpetajatel on tähtis roll õpilaste elus. Streigi ajal kavatses Johanna teha midagi lahedat ja Brita uisutada.
Kadi Aruste 7. klass

No comments:

Post a Comment