Monday, February 20, 2012

Vastlapäeva tähistamine TPK-s - suur rõõm sulailmast

Meie koolis tähistati vastlapäeva 21.veebruaril. Tegevused toimusid nii algklasside majas kui ka suures majas.
Algklassides said õpilased oma võimed proovile panna klassidevahelises teatevõistluses, kus tuli oma sõpra kelgul vedada ja muidugi ka kiirust ning meeskonnatöö oskust demostreerida. Kelgumäel sai kelgutada ning muidugi prooviti saada ka kõige pikemat liugu. Hiljem söödi üheskoos hernesuppi ning vastlakuklit.

Algklasside vastlapäeva lõpetas tõeliselt tore saanisõit koos nelja kõliseva hobusega.
Suures majas käidi hoopis kaugemal kelgutamas ja klassidevahelisi teatevõistlusi pidamas. Nimelt olid klassid jaotatud kahele mäele - Tolli mäele ning linnastaadioni juures olevale mäele. Tolli mäel peeti klassidevahelisi teatevõistlusi, lasti liugu ning ehitati lumememme õpetaja Sandra Alusalu juhendamisel. Linnastaadioni juures oleval mäel tehti samu asju, ent 8-ndad klassid ehitasid ainult lumememme ning pidasid SUURT lumesõda, sest keegi ei võtnud kelke kaasa, ilma kelguta ei saa liugu lasta. Muidugi toimus see kõik linnastaadionil meie imetoreda õpetaja Villi Vantsi juhendamisel.

Liisa Kuuskler ja Liis Järvsoo


Kerstin Laanemets ja Siret Rebane 7. klassist kirjutavad:

"21. veebruaril tähistati Türi Põhikoolis vastlapäeva. Selle päeva puhul toimusid erinevad sporditegevused, millest võtsid osa nii algklassi lapsed kui ka põhikooli õpilased. Talvele kohaselt tuiskas ja lumi oli silmis, kuid see ei takistanud kedagi. Lapsed panid oma võimed proovile mitmetes võistlustes, näiteks klassidevaheline teatevõistlus, kus tuli vedada sõpra kelgul ning näidata, kes on kõige kiirem ja demonstreerida meeskonnatööoskust.        Pilt: http://tyripk.ee/
Kelgumäel omakorda sai aga lasta liugu, et välja selgitada, kellel kõige pikem liug. Selleks ajaks, kui õues sai lustimine otsa, olid ka kõhud tühjaks saanud. Probleemi lahendas imemaitsev hernesupp ja head vastlakuklid, mida pakuti samuti õues.Soovijad said nautida saanisõitu. Neli hobust olid rakendatud saanide ette ja nemad sõidutasid lapsi. Soovijatel õnnestus ka hobustele pai teha.
Hiljem küsisime seitsmenda klassi käest, kuidas neile päev meeldis. Enamus vastajad olid nõus, et üheskoos oli lõbus ja vastlakuklid oli maitsvad. Muidugi oli ka õpilasi, kes erinevatel põhjustel puudusid, kuid osalejad arvasid, et nad jäid lõbusast päevast ilma."

No comments:

Post a Comment